Home » Vlees Eigenschappen

Vlees met smaak

Eigenschappen vlees.
Herefords produceren zeer hoogwaardig vlees uit een sober rantsoen. De koeien worden ook geselecteerd op deze eigenschappen zodat het ras ook deze specifieke eigenschappen te laten behouden. Het vlees is licht gemarmerd, dat wil zeggen dat er kleine vetadertjes door het vlees heen lopen. Tijdens het bakken smelt dit vet en geeft daardoor het vlees extra smaak en malsheid.
Om een vooroordeel uit de wereld te helpen: gemarmerd vlees werd vaak geassocieerd met totale vetheid, maar dit is in de praktijk zeker niet het geval! 

Ons vlees

U kunt bij ons een pakket puur Herefordvlees bestellen.

Ons Herefordvlees is gezond omdat:

  • De runderen op weiden grazen waarop geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.
  • Wetenschappelijk is vastgesteld dat vlees van runderen die gedurende een groot deel van het jaar in de wei lopen en wiens hoofdvoedsel daardoor gras is, rijker is aan omega-3 vetzuren, die een beschermende invloed hebben op ons hart- en vaatstelsel.
  • Onze runderen krijgen zelden antibiotica en worden niet ingeënt, omdat ze zelden gezondheidsproblemen hebben.
  • Ze een groot deel van hun leven buiten lopen en ze de ruimte hebben met een gezond klimaat.
  • Ons Herefordvlees is extra mals en smaakvol omdat de runderen langzaam groeien.
  • Na het slachten hangt ons vlees 14 dagen te rijpen in de koelcel, net als vroeger, wat de smaak en de malsheid zeer ten goede komt.

Kortom: U krijgt een stukje puur vlees op uw bord, zodat u weet dat u verantwoord vlees eet.